Da li su prirodni preparati protiv opadanja kose efikasni? - Spoznaj Zdravo
ulje-za-kosu

Da li su prirodni preparati protiv opadanja kose efikasni?

Mnogo je faktora koji utiču da vremenom izgubimo volumen kose. Kod muškaraca je situacija još i teža jer utiče i na estetiku i to obično u ranijem dobu. Kod žena možda nije isto, ali je osećaj podjednak, jer sve dame logično vole bujnu i zdravu kosu. Kosa opada jer folikuli – korenovi dlake odumiru. To se može dogoditi najpre zbog staranja, ali i zbog stresa, nepravilne nege i čega sve ne. Tu u pomoć uvek može da pritekne priroda i da spase ili pomogne stvar. Da li postoji prirodni lek za rast kose? Postoji. Da li preparati za ponovni rast kose rade? Rade. Evo i kako.

muškarac-proverava-kosu

Prirodni preparati protiv opadanja kose

Dakle, priroda spašava situaciju kada ništa drugo ne može. Tako je od davnina. Samo što su tada ljudi prvo pribegavali njoj. Danas je drugačije. Tek kad iscrpimo sve sintetičke i skupe proizvode setimo se da je rešenje svo vreme bilo tu. Lek za ćelavost, ili bolje reći – protiv ćelavosti i opadanja kose je lako pripremiti. Na primer, uzmite koprivu i litar rakije. Koprivu operite i dodajte u flašu sa alkoholom. Ostavite dve nedelje da odstoji i promućkajte svakog dana. Nakon 15 dana procedite kroz gazu i nanosite ovaj melem na kosu pre šampona na mokru kosu. Za svega 10-ak dana volumen će porasti, a kao nusprodukt nestaće perut i mast.

Svratite do apoteke i kupite pantenol. Pre svakog pranja kose utrljajte u teme i uživajte u rezultatima za nekih sedmicu.

Beli luk verovatno neće biti prvi izbor za prirodni lek protiv opadanja kose, ali trebalo bi da bude. Ubacite nekoliko čenova u blender, sameljite i iscedite dobijenu tečnost. Potom utrljajte na kosu i ostavite pola sata. Ili, ako vam se ne dopada oštar miris, pomešajte i malo kokosovog i maslinovog ulja i ostavite sat vremena pre ispiranja. Kosa će biti preporođena, a folikuli na glavi će oživeti, a melem ćete zavoleti.

Sve ove namirnice čuvaju i hrane kožu glave, odnosno koren dlake. Kopriva je bogata vitaminima C, A, D, B i K, kao i mineralima poput gvožđa, kalcijuma i fosfora. Pantenol je ekstrahovani vitamin B5, koji se kasnije pretvara u koenzim A, a koji zatim pospešuje proteine, ugljene hidrate i masti. Odnosno, po folikule deluje hidrirajuće. Beli luk na ovim prostorima ima gotovo mitsku simboliku kada je zdravlje u pitanju, tako da nije potrebno dovoljno objašnjavati njegovu delotvornost. Ako može da utiče na prehladu i pluća, onda može da prevenira i ćelavost.


Čuvajte se otrova i vrućine

Mnoštvo proizvoda na tržištu bazirano je na parabenima i veštačkim bojama, koje uništavaju koren kose. Farbe za kosu su još gore. Zato pri kupovini dobro obratite pažnju i pažljivo pročitajte deklaraciju. Veliku štetu vlas trpi i zbog toplote, odnosno fenova, presa za kosu itd. Fen verovatno ne možete eliminisati iz upotrebe, ali figaro i druga pomagala ne morate baš toliko često koristiti. Što se tiče muške populacije – izbegavajte gelove i kreme neko vreme.


Ukoliko nazirete problem na horizontu, eliminišite sve ove proizvode iz upotrebe i uverite se da su prirodni preparati protiv opadanja kose zaista moćni. Nećete se pokajati.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Dve jednako oučene žene sede prekriženih nogu i drže knjigu ispred lica

Tip kože i idealna nega lica

Većina nas sledi univerzalne savete za negu kože lica, ali oni nisu dovoljni da odgovore na specifične potrebe svake od nas. Zato dobar deo žena

Lice mlade žene u ležećem položaju sa uljem koje kaplje na obraz

Komedogenost prirodnih ulja i nega lica

Nega masnog lica ili sklonog bubuljicama zahteva upućenost. Ako niste čuli za izraze komedon ili komedogena kozmetika, vreme je da se informišete. Komedoni su rezultat začepljenih

Staklena bočica sa uljem stoji na cvetovima smilja

Ulje od smilja za negu lica

Čudesno smilje! Smilje je biljka u dugoj upotrebi na Balkanu i Mediteranu zbog svog lekovitog dejstva na organizam i kožu. Smilje se oduvek koristi kao

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku