Domaće kreme za celulit - Spoznaj Zdravo
domaća-krema

Domaće kreme za celulit

Anticelulit kreme i gelovi. Koliko ste ih do sada probali i da li ste zadovoljni dejstvom bilo koje od njih? 

Kozmetička industrija je takvada vas uvek tera da se vratite po još. Zato je većina dostupnih preparata bazirana na kvalitetnim sastojcima, ali ne u onoj meri u kojoj bi mi hteli i u meri u kojoj bi celulit nestao za kratko vreme. Pritom, industrijske kreme sadrže i brojne štetne materije, koje na duže staze mogu stvar još više zakomplikovati. Bez obzira na vrstu celulita, priroda priskače u pomoć. 

Ako imate strpljenja i malo vere, kod kuće možete smućkati savršenu formulu za pomorandžinu koru, odnosno kako biste je poslali u prošlost.

 

Otkud meni celulit

Celulit se javlja kao popuštanje vezivnog tkiva i opuštanja kože, a na to utiču razni faktori. Pre svega hormoni, ali i stil života. I na jedno i na drugo je moguće uticati. 

Hormoni ponekad znaju da prave probleme više nego što bi trebalo i to su posledice stresnih situacija, drugog stanja i čega sve ne. Na neke faktore se, ipak, ne može uticati. Ali, na lučenje hormona i njihov balans itekako može. Ishranom i vežbom. Tu dolazimo do drugog faktora pojave celulita, a koji je srodan – stila života. Celulit se sigurno neće povući ako ne vodite računa o ishrani i vežbi. Anticelulit dijeta ima svoju svrhu da bi kreme i gelovi uopšte delovali.

I tu dolazimo do preparata za koje dajemo novac. Ako ste se već odlučili da probate neki od njih u borbi sa celulitom, potražite one koji sadrže edikasne i delotvorne ekstrakte i ulja. Koji dreniraju, podstiču potkožnu cirkulaciju i zatežu kožu, a bogti su vitaminima i antioksidansima. Proučite etiketu anticelulit gleda za skidanje celulita težite prirodnim sastojcima.

 

Anticelulit kreme koje možete napraviti sami

Ako ne verujete proizvodima iz kozmetičkih marketa više jer su vas do sada izneverili, pokušajte sami. 

Uzmite kokosovo ulje i esencijalna ulja limuna, mente i grejprfruta i zamutite u tamnoj tegli. Pustite da odstoji i nanesite. Limun i grejpfrut će podstaći oslobađanje toksina, dok će menta pospešiti cirkulaciju. 

Sledeći recept je još i jednostavniji. Pomešajte maslinovo ulje, šećer i kafu i ostavite u frižideru da se stegne. Kada nanesete kremu, maslinovo ulje će hidrirati kožu, šećer i kafa će poslužiti kao sredstva za piling, jer kofein podstiče cirkulaciju koja je presudna u anticelulit tretmanima. 

Još jedna prirodna krema na bazi kafe je takođe delotvorna, a sastoji se još od shea butera, ponovo – maslinovog ulja i kokosovog ulja. Kao što vidite, mogućnosti su neograničene.

 

Još jedan savet zlata vredan za borbu protiv celulita je – počnite da se krećete i redukujte ishranu. Nijedna krema na svetu neće dati rezultate, ako se nagomilani celulit na zadnjici i bokovima ne stimuliše na pokret. Nabavite helanke i krenite s treningom

Cela polenta anti celulit tretmana je podsticanje organizma da oslobodi masti i toksine. A, kako bolje to uraditi negoli vežbama, preskakanjem vijače, trčanjem ili barem  šetnjom. Za najbolje rezultate, izbegavajte masnu hranu, šećere i soli. I u kombinaciji sa kremama iz kućne radinosti celulit će vremenom potpuno nestati.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Dve jednako oučene žene sede prekriženih nogu i drže knjigu ispred lica

Tip kože i idealna nega lica

Većina nas sledi univerzalne savete za negu kože lica, ali oni nisu dovoljni da odgovore na specifične potrebe svake od nas. Zato dobar deo žena

Lice mlade žene u ležećem položaju sa uljem koje kaplje na obraz

Komedogenost prirodnih ulja i nega lica

Nega masnog lica ili sklonog bubuljicama zahteva upućenost. Ako niste čuli za izraze komedon ili komedogena kozmetika, vreme je da se informišete. Komedoni su rezultat začepljenih

Staklena bočica sa uljem stoji na cvetovima smilja

Ulje od smilja za negu lica

Čudesno smilje! Smilje je biljka u dugoj upotrebi na Balkanu i Mediteranu zbog svog lekovitog dejstva na organizam i kožu. Smilje se oduvek koristi kao

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku