Koje vrste celulita postoje? - Spoznaj Zdravo
celulit

Koje vrste celulita postoje?

Celulit je pošast koja direktno gađa žene i od koje se praktično nemoguće odbraniti. Nažalost, 90% nas ga ima i to u različitim fazama života. On ne bira, napada i mlađe i starije, ali dobra vest je što se može eliminisati. Celulit ima različite karakteristike, kod nekoga se javlja na zadnjicama, kod drugih na butinama i može biti manje vidljiv, više vidljiv, bolan i bez simptoma.

Zajednički imenilac za sve vrste celulita nalazi se u slabljenju vezivnog tkiva i taloženju masnih naslaga, odnosno u nepravilnoj ishrani i neaktivnom životu.

Vodeni, adipozni i fibrozni celulit

Osnovna podela celulita po vrstama je na: vodeni, adipozni i fibrozni.

Vodeni celulit je upravo ono što mu i ime govori. U organizmu dolazi do nakupljanja tečnosti, a problem obično leži u lošoj cirkulaciji.

Kod ove vrste celulita, koža obično deluje natečeno i to je ujedno i najrasprostranjeniji oblik. Ako je ovo vaš slučaj, onda sebi možete pomoći tako što ćete otpustiti nagomilanu tečnost. To se pre svega dobija pojačanjem cirkulacije, ali i redovnim treningom kao i prirodnim čajevima koji stimulišu različite organe, najpre bubrege, kako bi tečnost izašla iz organizma, a sa njom i razni toksini koji se više neće skupljati ispod površine kože. A, najlakši način za negu kože u ovom stanju je tretman anticelulit kremama na bazi biljaka.

Adipozni celulit nije vidljiv golim okom. Obično ćete ga primetiti kada sednete ili legnete i rukom zahvatite kožu. Tek tada je moguće primetiti da se pojavljuju male brazde. Ovo je najlakši vid celulita i najlakše ga je eliminisati za glatku zadnjicu zato što je uglavnom posledica loše ishrane i neaktivnosti.

Izbacite iz upotrebe sve one loše masti i ugljene hidrate koji se pretvaraju u šećere, odnosno masne naslage i aktivirajte telo. Možete šetati, trčati, dizati lagane tegove, a možete i voziti biciklo ili plivati. Sve dolazi u obzir, samo da se telu pruži način da se oslobodi toksina i da se ojača.

Fibrozni celulit je najteži oblik i samim tim najteže ga je eliminisati. Fibrozni celulit je tvrd i izuzetno je vidljiv i golim okom. To znači da je situacija složena i poodmakla, te da je neophodno što pre preduzeti sve neophodne korake, kako se stanje ne bi pogoršalo, odnosno kako biste se rešili efekta pomorandžine kore.

Borba protiv celulita

Do sada ste sigurno naišli na brojne metode za borbu sa celulitom i ako ste ozbiljni i posvećeni da povratite vitku liniju, poslužite se bilo kojim od njih i rezultati će doći. Pre svega morate obratiti pažnju na ishranu. Za anticelulit dijetu treba da povećate unos zdravih masti i vlakana, kao i minerala i vitamina koji su neophodno za pravilan i zdrav metabolizam, odnosno imunitet. Koža, kao i svaki drugi organ vremenom slabi i potrebno je negovati je redovno.

Treba da koristite i anticelulit gelove za skidanje celulita na prirodnoj bazi i koji podstiču kolagen, a svi ti hranljivi sastojci prodreće ispod kože i dati joj snagu da ne bude lomljiva i podložna pojavi brazdi. Borba protiv celulita nije jednokratan, već kontinuiran proces koji iziskuje mnogo truda i posvećenosti. Ali, na kraju rezultati će biti itekako vidljivi, a sa njima ćete biti zadovoljni. Samim tim, bićete zadovoljni i svojim telom, što će direktno uticati i na vaše samopouzdanje i seksepil.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Dve jednako oučene žene sede prekriženih nogu i drže knjigu ispred lica

Tip kože i idealna nega lica

Većina nas sledi univerzalne savete za negu kože lica, ali oni nisu dovoljni da odgovore na specifične potrebe svake od nas. Zato dobar deo žena

Lice mlade žene u ležećem položaju sa uljem koje kaplje na obraz

Komedogenost prirodnih ulja i nega lica

Nega masnog lica ili sklonog bubuljicama zahteva upućenost. Ako niste čuli za izraze komedon ili komedogena kozmetika, vreme je da se informišete. Komedoni su rezultat začepljenih

Staklena bočica sa uljem stoji na cvetovima smilja

Ulje od smilja za negu lica

Čudesno smilje! Smilje je biljka u dugoj upotrebi na Balkanu i Mediteranu zbog svog lekovitog dejstva na organizam i kožu. Smilje se oduvek koristi kao

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku