Najbolja prirodna ulja za kosu - Spoznaj Zdravo
ulje-za-kosu

Najbolja prirodna ulja za kosu

Što više vremena prolazi, ljudi širom sveta shvataju da je industrijska kozmetika počela da posrće, odnosno da svi oni preparati koje kupujemo poprilično jeftino više ne donose rezultate. To je najvidljivije na kosi, jer je ona masna svaki drugi dan, ispucala, prati je perut. I, ma koliko preparata, šampona i balzama probali ništa ne pomaže da joj povratimo sjaj i bujnost. Bar je tako bilo donedavno, jer sve veću popularnost dobijaju prirodni preparati. U prvom redu, ulja za kosu, koja doprinose fenomenalnim rezultatima nakon svega nekoliko tretmana. Evo nekih od najdelotvornijih, koja možete koristiti gotovo svakodnevno i svojoj kosi pružiti samo najbolje.

ulje-za-nejgu-kose

Prirodna ulja za kosu

Ako do sada niste čuli za ricinusovo ulje, onda ste definitivno koristili pogrešne preparate za kosu. Ova biljka je u suštini otrovna, ali njeno ulje ne samo da nije otrovno, već leči. Ricinusovo ulje bogato je vitaminom E, omega-3 masnim kiselinama i kosu neguje iz korena. Savetuje se njegova primena uveče pre spavanja i ta smesa treba da odstoji preko noći. Ujutro isperite kosu toplom vodom i operite je nekim biljnim šamponom. Sigurno nećete moći da verujete da je osoba koju gledate u ogledalu ista ona od juče koja je imala beživotne vlasi.

Čičkovo ulje je jedno vreme potpuno bilo u zapećku, dok neko nije shvatio kolikoje hranljivo i šta sve radi za našu kosu. Ono je toliko bogato vitaminima i grupama minerala, da kosu budi nakon svega dva-tri tretmana i čini je mlađom. Osim toga, čičkovo ulje utiče i na rast kose. Tako da njegovim korišćenjem možete imati i zdravu u dugu kosu kojoj će se svi diviti.

Bademovo ulje je verovatno najmasnije od svih, ali kosu čini jačom i sprečava njeno opadanje. To je zahvaljujući mineralima i proteinima kojima je bogato.

Ulje lavande pre svega utiče na živce i smirenje, ali samim tim utiče i na manje stresa i opadanja kose. Ulje lavande se nanosi na teme i odmah ćete osetiti njegovo blago i mirisno dejstvo.

Kantarionovo ulje je najbolji izbor ukoliko imate problema sa svrabom ili crvenilom glave. Ove pojave se mogu dogoditi usled prekomerne upotrebe hemijskih preparata, koje koža glave jednostavno ne može da upije i obradi. Zato je priroda poslala kantarion koji umiruje ove posledice i čini teme glatkim i spremnim za rast nove dlake.

Kao i mnogo puta do sada, maslinovo ulje je preki lek i ovde. Samo što se u ovom slučaju ne preporučuje da ga jednostavno utrljate u kosu, već mu dodajte limunov sok i med. Ta smeša će nahraniti folikule i dlaku i podstaći teme da se vrati u prirodno zdravo stanje.

Kokosovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo i može pomoći ako je kosa beživotna ili ako imate perut. Svoje lekovito dejstvo duguje grupi kiselina koja deluje direktno u dodiru sa kožom glave, hrani je i podstiče cirkulaciju.

Ulje makadamije direktno sprečava lomljenje i opadanje kose i to zahvaljujući zdravim mastima koje deluju pozitivno po celi organizam, pa samim tim i folikule. Ulje makadamije se preporučuje za upotrebu u zimskim mesecima, kada kosa trpi hladnoću i kape, odnosno isušuje se i na udaru je niskih temperatura.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Dve jednako oučene žene sede prekriženih nogu i drže knjigu ispred lica

Tip kože i idealna nega lica

Većina nas sledi univerzalne savete za negu kože lica, ali oni nisu dovoljni da odgovore na specifične potrebe svake od nas. Zato dobar deo žena

Lice mlade žene u ležećem položaju sa uljem koje kaplje na obraz

Komedogenost prirodnih ulja i nega lica

Nega masnog lica ili sklonog bubuljicama zahteva upućenost. Ako niste čuli za izraze komedon ili komedogena kozmetika, vreme je da se informišete. Komedoni su rezultat začepljenih

Staklena bočica sa uljem stoji na cvetovima smilja

Ulje od smilja za negu lica

Čudesno smilje! Smilje je biljka u dugoj upotrebi na Balkanu i Mediteranu zbog svog lekovitog dejstva na organizam i kožu. Smilje se oduvek koristi kao

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku