Prirodna rešenja za dijabetes tipa 2 (Dijabetes Melitus) - Spoznaj Zdravo
provera-dijabetesa

Prirodna rešenja za dijabetes tipa 2 (Dijabetes Melitus)

Dijabetes tipa 2 (takođe nazvan dijabetes melitus) rezultat je nedovoljnog kretanja, pogrešne ishrane, emocionalnog stresa, nedostatka sna, toksina i genetike. Češće nego ne, pacijenti sa dijabetesom tipa 2 pored uobičajenih lekova dodatnu traže pomoć u lečenju svoje bolesti. Prirodni lekovi i upotreba hrane kao leka je odličan način dopunjavanja vašeg lečenja dijabetesa. Međutim, ako se dodaju bez tačnog znanja ili smernica. Iako se ne preporučuje započinjanje novih tretmana bez konsultovanja sa zdravstvenim radnikom, ove prirodne lekove predlažemo za dijabetes tipa 2.

dijabetes-lečenje

Jabučni ocat

Primarno jedinjenje u ACV je sirćetna kiselina i veruje se da je odgovorno za mnoge njegove zdravstvene beneficije. Postoje mnogi pristupi korišćenju ACV zasnovani na dokazima. Uzimanje 2 kašike pre spavanja može smanjiti nivo šećera. Još bolje, 1-2 kašike ACV uzimane tokom obroka mogu smanjiti glikemijsko opterećenje obroka bogatog ugljenim hidratima. Generalno, najbolje je konzumirati ACV sam pre obroka ili ga umešati u prelive za salatu ili čajeve.

 

Konzumiranje više vlakana

Jedenje vlakana smanjuje koncentraciju šećera u krvi i insulina. Preporučena količina vlakana je oko 30 grama dnevno. Iako možete uzimati dodatke vlaknima poput ljuske psilijuma, najbolji način da postignete svoj cilj je da jedete povrće! Ječam je visoko vlaknasto, visoko proteinsko zrno koje podržava poboljšanje šećera u krvi, insulina, holesterola i opšte upale. Ječmu nije potrebno namakanje i obično može da se skuva za manje od 15 minuta na ploči štednjaka sa samo malo vode i soli.

 

Hromijum

Nedostatak hroma koji se uglavnom nalazi u pivskom kvascu narušava metabolizam glukoze. Dokazi podržavaju hrom za niže nivoe šećera u krvi i A1c. Budite oprezni ako imate bolest bubrega sa ovim dodatkom.

 

Cink

Uobičajeno je da osobe sa dijabetesom imaju nedostatak cinka. Studije su pokazale da dodatak cinka može smanjiti šećer u krvi i A1C, imati antioksidativni efekat, smanjiti šećer u krvi i čak pomoći u lečenju nekih komplikacija povezanih sa dijabetesom. Velike doze cinka mogu inhibirati apsorpciju drugih minerala poput bakra, zato obavezno zatražite smernice za odgovarajuće doziranje.

 

Aloe Vera

Sok aloe vere poznat je po svom laksativnom dejstvu. Stoga, pobrinite se da dobijete sok od gela! Sve je više dokaza o upotrebi gela, koji je sluzavi materijal unutar lišća. Budite sigurni da bilo koji proizvod koji kupujete ne sadrži aloin ili antrakinone zbog laksativnog efekta!

 

Berberin

Ovo je jedan od najboljih biljnih sastojaka koji se nalazi u biljkama poput zlatnice, žutike i korena grožđa. Trenutni dokazi podržavaju njegovu upotrebu za smanjenje šećera u krvi i hba1c. Imajte na umu da ova biljka može ometati metabolizam tradicionalnih farmaceutskih proizvoda i ne sme se uzimati tokom trudnoće.

 

Navedenih 6 biljaka su preporučene od farmaceutskih, kao i prirodnih stručnjaka kao najbolji prirodni lekovi za prirodno lečenje dijabetesa tipa 2. Navedene biljke se umnogome već vrlo često koriste u ishrani – ono što je potrebno jeste pojačati njihov unos u vaš organizam za najbolji efekt reduciranja nivoa šećera u krvi te generalnog balansiranja šećera u organizmu. Najbolje bi bilo testirati koji od ovih prirodnih proizvoda daje najbolji efekt te isključivo koristiti jedan prirodni lek te ne preterano mešati.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tabela Sadržaja

Popularno

Preporučujemo za vas

Dve jednako oučene žene sede prekriženih nogu i drže knjigu ispred lica

Tip kože i idealna nega lica

Većina nas sledi univerzalne savete za negu kože lica, ali oni nisu dovoljni da odgovore na specifične potrebe svake od nas. Zato dobar deo žena

Lice mlade žene u ležećem položaju sa uljem koje kaplje na obraz

Komedogenost prirodnih ulja i nega lica

Nega masnog lica ili sklonog bubuljicama zahteva upućenost. Ako niste čuli za izraze komedon ili komedogena kozmetika, vreme je da se informišete. Komedoni su rezultat začepljenih

Staklena bočica sa uljem stoji na cvetovima smilja

Ulje od smilja za negu lica

Čudesno smilje! Smilje je biljka u dugoj upotrebi na Balkanu i Mediteranu zbog svog lekovitog dejstva na organizam i kožu. Smilje se oduvek koristi kao

Jer sve što nam treba
je već tu

Kontakt informacije

Zapratite nas

Ostavite nam poruku